kuidas grillida šašlõkki?
- Kert11
- Huviline
- Postitusi: 966
- Liitunud: 13.09.2013 21:31 03
- Peamine sõiduk: X5 3.0d 135kw
- Asukoht: Kesklinna linnaosa, Raua asum
kuidas grillida šašlõkki?
Äkki mõni vana grillihunt/grillispets oskab näpunäiteid jagada.
Probleem selles, et mul jääb alati kas liiga toores või siis liiga kuiv. Ei tule viis pluss tulemust.
Ühesõnaga šašlõki liha ja marinaadi teen ise. Kodus puuhalgudega metall vann.
Praegu tegin äädika marinaadi, keskmised suurused kuubikud. Ajasin enam vähem külg küljekõrval vardasse.
Tuli: panin vanni halge täis, ootasin millal ära põleb, hakkasin süte peal grillima.
Keskmise kõrgusea peal 15-20 min. Pealt justkui mõni nurk must, seest aga toores. Kui lasta kauem, et seest ka küpsenud, siis liha juba liiga kuiv kärakas ja kurdetakse, et üle küpsetasin.
Seega küsimus:
Kui on metall vann ja puuhalud, kuidas oleks õigem teha, kas paar halgu panna ja elaval tulel grillida? Või pigem nagu mina tegin, et vann puid täis, lased kõik ära põleda ja siis süte peal.
Ja mis see "valem" on kui sooviks nõnda, et liha oleks küps ja samas mahlane
Probleem selles, et mul jääb alati kas liiga toores või siis liiga kuiv. Ei tule viis pluss tulemust.
Ühesõnaga šašlõki liha ja marinaadi teen ise. Kodus puuhalgudega metall vann.
Praegu tegin äädika marinaadi, keskmised suurused kuubikud. Ajasin enam vähem külg küljekõrval vardasse.
Tuli: panin vanni halge täis, ootasin millal ära põleb, hakkasin süte peal grillima.
Keskmise kõrgusea peal 15-20 min. Pealt justkui mõni nurk must, seest aga toores. Kui lasta kauem, et seest ka küpsenud, siis liha juba liiga kuiv kärakas ja kurdetakse, et üle küpsetasin.
Seega küsimus:
Kui on metall vann ja puuhalud, kuidas oleks õigem teha, kas paar halgu panna ja elaval tulel grillida? Või pigem nagu mina tegin, et vann puid täis, lased kõik ära põleda ja siis süte peal.
Ja mis see "valem" on kui sooviks nõnda, et liha oleks küps ja samas mahlane
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Mahlasuse tapab äädikas, sellega üle panna ei tohiks. Ja grillid ikka sütel, mitte tulel, see kõrvetab vaid. Mina teen nii, et halud põlema ja kui alla hakkab juba sütt tekkima, siis nihutan põlevad puud vanni teise serva ja lisan veel puid sinna juurde, kuniks sealt jälle sütt tekib, mille siis nihutan liha alla.
Ahjaa, ma teen ka tavaliselt ise marinaadi ja lisan äädikale ka kindlasti natuke toiduõli juurde ja segan läbi. Samuti algab kogu lõpptulemus liha valikust, kus ideaalne oleks ka kui oleks ka natuke pekki, mis ka mahlasust lisab. Mina teen šaslõkki tavaliselt sea kaelakarbonaadist, mis on natuke pekiga läbikasvanud.
Ostsin eelmine aasta omale 4 põletiga gaasigrilli ka, tegin täpselt 1x ja seisab tühja... ost, ikka ehedalt puusütel tuleb hea
Ahjaa, ma teen ka tavaliselt ise marinaadi ja lisan äädikale ka kindlasti natuke toiduõli juurde ja segan läbi. Samuti algab kogu lõpptulemus liha valikust, kus ideaalne oleks ka kui oleks ka natuke pekki, mis ka mahlasust lisab. Mina teen šaslõkki tavaliselt sea kaelakarbonaadist, mis on natuke pekiga läbikasvanud.
Ostsin eelmine aasta omale 4 põletiga gaasigrilli ka, tegin täpselt 1x ja seisab tühja... ost, ikka ehedalt puusütel tuleb hea
Viimati muutis TiitR, 07.05.2020 14:15 27, muudetud 2 korda kokku.
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
- ladammm
- Huviline
- Postitusi: 698
- Liitunud: 13.03.2011 12:18 34
- Peamine sõiduk: 5er
- Telefon: 53586029
- Asukoht: Võru/Tartu
- Kontakt:
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Seda "klassikalist"/äädikamarinaadis sealiha on vist kõige keerulisem "viis pluss" tulemusele saada jah. "Rusikareegel" peaks olema, et süte kohal, kus liha hakkad tegema, kätt kannatab 3 sek hoida siis on temp idekas
E34 520i & E39 525d & E60 530D & E60 550i (daily) & E85 2.5i ja kõik käsisegukastid
- Raghza
- Huviline
- Postitusi: 1100
- Liitunud: 29.03.2011 19:46 11
- Peamine sõiduk: 335i N55 DCT
- Asukoht: Tallinn
Re: kuidas grillida šašlõkki?
3 sekundi reegel on üldjuhul pädev jah.
Kui väljast tume, aga seest toores, oli liiga kõrge temperatuur.
Kui väljast norm, aga seest juba kuiv, siis oli liiga madal temperatuur.
Sinu grilli puhul on vist õhku tiba keeruline regullida. Muidu kui liiga tuline, siis õhku vähemaks ja vastupidi.
Kui väljast tume, aga seest toores, oli liiga kõrge temperatuur.
Kui väljast norm, aga seest juba kuiv, siis oli liiga madal temperatuur.
Sinu grilli puhul on vist õhku tiba keeruline regullida. Muidu kui liiga tuline, siis õhku vähemaks ja vastupidi.
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Jep, kui on vanast ajast jäänud äkki "ufo" kaas järele, siis sellega annab ka asja siluda.
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
- eero
- Huviline
- Postitusi: 5625
- Liitunud: 05.06.2003 13:50 21
- Peamine sõiduk: F07 535i GT
- Telefon: 5256627
- Asukoht: Kadaka tee 187C Tallinn. Tel. 5256627, eero@autoint.ee
- Kontakt:
Re: kuidas grillida šašlõkki?
P.1 ära tee kunagi äädikamarinaadi, äädikas tõmbab lihast mahlad välja.
P.2 vaata p.1
P.2 vaata p.1
E34 540 - X5 E53 4,4 - E30 316i - R28 R1150R - E32 740 - E34 540 touring - E36 325i - E30 325ixa - Z3 1,9 M44 - F07 535i GT
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Äädikaga on selline asi, et oleneb kaua sul marinaadi aega teha on. Loomulikult äädikas kisub mhlad välja, kuid kui hommikul teed marinaadi ja õhtul juba grillid, siis võib tiba kangema teha (ei jõua mahlasi välja tirida, aga loomulikult mitte kibevänge teha), kuid mina teen 24h marinaadi tavaliselt ja hoian külmikus kile või kaane all, ning panen ätsi väga minimaalselt no pmst vaid maitseks võib öelda. Päris ilma pole minu arust klassikalist maitset
Aga see on vaid minu maitsemeel
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Lisaksin veel enda punkti ka juurde. Ise eelistan ka äädikat pisut rohkem aga liha grillile pannes keerutan algusest üsna kiirelt iga külje peal kõrvetab nö. Pealmise kihi ära ja ei lase mahlasid kohe välja.
If something's hard to do, then it's not worth doing! - Homer Simpson
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Äädikas tõesti võtab lihast vedeliku välja ja liha jääb tuim. Samas väike kogus aitab liha pehmeks teha ja paljudele meeldib ka selle maitse. Ehk siis väga peab teadma kogust, et seda üle 2 päeva äädikas ei hoiaks. Ise soovitan ikka rohke ja kange sibulaga marineerida. Lisaks soovitan äädikas asemel proovida ka kiivist pigistatud mahla. Võtab liha ka väga pehmeks. Aga üks olulisemaid asju pehme ja mahlase liha saamisel on see, mis temperatuuriga läheb liha süte kohale. See ei tohi olla kindlasti külmkapi külm vaid toasoe!!! Vastaselt juhul on liha pealne ja sisemine temperatuuri erinevus nii suur, et tekib liha nn keemine ja liha jääb seest vinkse, kuigi pealt võib tunduda ideaalne. Soovitan kasvõi 10-15min enne grillimist liha päikse kätte jätta. Poole tunniga ei roisku ükski liha. Õige temperatuuriga liha tunneb nii ära, et võtad ühe tüki kätte ja kui ei tunne, et see käes on külm, siis on õige aeg grillimiseks!
- AARE540
- Huviline - moderaator
- Postitusi: 11703
- Liitunud: 31.01.2004 21:43 11
- Peamine sõiduk: Scania 500R '24 Mercedes-Benz E350 '15 BMW 540i'94
- Telefon: 53311120
- Asukoht: Pärnu
- Kontakt:
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Tegelt soovitatakse liha juba paar tundi enne grillimist külmikust välja võtta, et see toatemperatuurini soojeneks. Mis puutub šašlõkki, siis vähemalt mul on nii, et igal grillimisel peaks vähemalt osa olema see klassikaline šašlõkk, see on see õige aai, kuigi praegu on igasugu maitseid, mida on ka kergem sussutada, just nimelt äädika tõttu. Üks minu meeletult ääretult hea on mustikamarinaadis, see tuleb mõnus pehme, mahlane ja kergelt mõrkjas ning mida on ka üsna kerge grillida
Krt ajavad siin keset päeva grillijuttu, tuleb ka jälle grill kurjaks ajada ja kõrvale mõni anum joogaga võtra
Krt ajavad siin keset päeva grillijuttu, tuleb ka jälle grill kurjaks ajada ja kõrvale mõni anum joogaga võtra
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Ma lõpetasin just 10min tagasi väikese grilliAARE540 kirjutas: ↑08.05.2020 15:53 47 Tegelt soovitatakse liha juba paar tundi enne grillimist külmikust välja võtta, et see toatemperatuurini soojeneks. Mis puutub šašlõkki, siis vähemalt mul on nii, et igal grillimisel peaks vähemalt osa olema see klassikaline šašlõkk, see on see õige aai, kuigi praegu on igasugu maitseid, mida on ka kergem sussutada, just nimelt äädika tõttu. Üks minu meeletult ääretult hea on mustikamarinaadis, see tuleb mõnus pehme, mahlane ja kergelt mõrkjas ning mida on ka üsna kerge grillida
Krt ajavad siin keset päeva grillijuttu, tuleb ka jälle grill kurjaks ajada ja kõrvale mõni anum joogaga võtra
Seekord ajas proua mõlemad grillid käima, kus siis puugrillil tegime shaslõkki ja grillvorste ning gaasigrillil grillis ta köögivilju.
Kuna see mõte tuli suht äkki, siis seekord sai täitsa poe shaslõkk valitud ja täitsa võin soovitada Rimi klassikalist ja Otepää klassikalist (mõlemad kergelt äädikased ja ilma värvideta).
Ja kuna mul proua fännab ka jubedalt mustikamarinaadis asju, siis võttis ka seda (tavaliselt teeb ribi mustika marinaadis, kuid seekord grillliha mustikas).
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
- Riivo
- Huviline
- Postitusi: 8162
- Liitunud: 27.02.2003 10:13 41
- Peamine sõiduk: Ateca 4Drive
- Asukoht: Edgarlandia
- Kontakt:
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Mulle meeldib näiteks üle kõige jätkuvalt traditsiooniline äädikamarinaad üle kõige. Lihtsalt küpsetamisel on omad nipid. Enamus ajab vardasse liha väikeste vahedega ja siis jäävad neist järgi ainult kuivanud käkid. Minu nipiks on lükata alguses lihatükid üksteisega väga tihedalt kokku, mõned sibularõngad vahele ka. Välimus nagu kebabirullidel. Enne küpsetama hakkamist "liharullid" kergelt pigistada õhulisemaks, ja anda kuuma seni kuni pealispind ei ole enam pehme vaid tundub tugevam sõrme all. Kokkupressitud liha hoiab mahlu sees ja on oluliselt pehmem.
´17 4Drive
- AARE540
- Huviline - moderaator
- Postitusi: 11703
- Liitunud: 31.01.2004 21:43 11
- Peamine sõiduk: Scania 500R '24 Mercedes-Benz E350 '15 BMW 540i'94
- Telefon: 53311120
- Asukoht: Pärnu
- Kontakt:
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Vot Riivo, sa ka vana kooli mees, see klassikaline on tõesti tegelt parim ja strateegia on sul ka õige
Klassikalisega on ka see hea asi, et ei lähe kindlasti midagi raisku- liiga väiksed tükid, mida on keeruline restile panna, on ka toorelt head
Klassikalisega on ka see hea asi, et ei lähe kindlasti midagi raisku- liiga väiksed tükid, mida on keeruline restile panna, on ka toorelt head
- TELK
- Huviline
- Postitusi: 1620
- Liitunud: 24.10.2006 22:29 13
- Peamine sõiduk: BMW 530xd
- Asukoht: Uus Saue vald
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Äädikamarinaadis liha on juba enne grillile panemist valmis Paar pudelit jääkülma viina peab ka muidugi olema
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Pean tunnistama, et olen isegi teinekord (äädika)marinaadis liha toorelt närinud ja täitsa teadlikult ..veganid kukuvad nüüd ilmselt minestunult maha, kuid see on umbes sama, kui soolad hommikul lõhe/forelli ära, paned külmikusse, et õhtul või hiljemalt järgmisel hommikul saiale panna, kuid reaalne elu on, et 1h tunnipärast käin nii ise, kui naine ja lapsed külmiku ust pidevalt kangutamas
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
- toivoku
- Huviline
- Postitusi: 12044
- Liitunud: 04.02.2003 23:56 20
- Peamine sõiduk: 524td
- Asukoht: Tallinn
- Kontakt:
Re: kuidas grillida šašlõkki?
**** lugu selle klassikalisemarinaadiga on see,et tallinnas vist pole ühtegi kohta kuhu seda saaks suure isu korral sööma minna nii,et keegi keeraks selle sinu eest valmis :S . Igalpool gruusia jne saslõkid, aga klassikalistmittekuskil
524td, 750il , e12 520(m52b28), e21 315(m10turbo), E30 325i coupe, e39 530d, audi allroadc5 , e36 2,5 cabrio :) Kui midagi vaja siis 58344541
- Riivo
- Huviline
- Postitusi: 8162
- Liitunud: 27.02.2003 10:13 41
- Peamine sõiduk: Ateca 4Drive
- Asukoht: Edgarlandia
- Kontakt:
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Tallinnas ehk ei saa a vist Kiiul uuest Arturist pidavat midagi ligilähedast saama kaasa osta ise küpsetamiseks.
´17 4Drive
- Kert11
- Huviline
- Postitusi: 966
- Liitunud: 13.09.2013 21:31 03
- Peamine sõiduk: X5 3.0d 135kw
- Asukoht: Kesklinna linnaosa, Raua asum
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Tänud vastuste eest
Mul oligi paar viga tehtud, nimelt võtsin otse külmikust liha ja läks grillile (ei lasnud teda toa soojaks). See ilmselt oligi probleem.
Lisaks oli liha ise välisfilee, ehk enamuses tai. Oleks pidanud pigem pekilist (kaela) panema. Eks järgmine kord targem
Mul oligi paar viga tehtud, nimelt võtsin otse külmikust liha ja läks grillile (ei lasnud teda toa soojaks). See ilmselt oligi probleem.
Lisaks oli liha ise välisfilee, ehk enamuses tai. Oleks pidanud pigem pekilist (kaela) panema. Eks järgmine kord targem
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Täna panen marinaadi ja homme teen. Sea kaelakarbonaad 2,5kg (teisel pool on pekiriba natuke mehisem).
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
- Kert11
- Huviline
- Postitusi: 966
- Liitunud: 13.09.2013 21:31 03
- Peamine sõiduk: X5 3.0d 135kw
- Asukoht: Kesklinna linnaosa, Raua asum
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Kaubandusest ma olen leidnud sellise toote, mis meenutab kodust äädika marinaadi:
Nostalgia šašlõkk 1,4 kg
OTEPÄÄ LIHATÖÖSTUS
Näinud olen Prismas ja Maksimarketis
https://www.prismamarket.ee/products/19 ... _ids=13210
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Sellest ma ka üleval rääkisin (nime mäletasin valesti kahjuks), kuid jah, see on üsna mõnus ja hea toode...kuigi pekiseid tükke võiks isegi rohkem olla, kuid muidu hea
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
- Kert11
- Huviline
- Postitusi: 966
- Liitunud: 13.09.2013 21:31 03
- Peamine sõiduk: X5 3.0d 135kw
- Asukoht: Kesklinna linnaosa, Raua asum
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Jep, ise ka 2 x seda ostnud ja väga hea marinaad.
2xE46, 1xE65 (745i), 4xE60 (525d, 530d, 530xd, 530i), 1xE53 (X5 3.0d)
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Grillimisel on mõnikord abiks teflon küpsetuspaber/foolium. https://kaup24.ee/et/kodutarbed/soogino ... id=2928268
Mustavärvi sobivad grillimisel kasutamiseks, heledad vist ainult praeahjus, seal kus leek alt ei puuduta.
Korduvkasutav. Hiinast saab ka: https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... flon+sheet
Mustavärvi sobivad grillimisel kasutamiseks, heledad vist ainult praeahjus, seal kus leek alt ei puuduta.
Korduvkasutav. Hiinast saab ka: https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... flon+sheet
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Ma oma gaasikal kasutasin ja vaid esimene ja viimane kord - liha peab ikka ehedalt saama grillida. Jah, ahju hoiab puhtana, kuid maitses kaotad ja ahju annab alati ära puhastada, maitset väga mitteBumBum kirjutas: ↑09.05.2020 23:04 33 Grillimisel on mõnikord abiks teflon küpsetuspaber/foolium. https://kaup24.ee/et/kodutarbed/soogino ... id=2928268
Mustavärvi sobivad grillimisel kasutamiseks, heledad vist ainult praeahjus, seal kus leek alt ei puuduta.
Korduvkasutav. Hiinast saab ka: https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... flon+sheet
Kes tahab, siis annan tasuta ülejäänud lehed ära.
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
-
- Huviline
- Postitusi: 1358
- Liitunud: 19.12.2008 16:59 40
- Peamine sõiduk: BMW 328i e46,BMW 320iT 46
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Viitna saslõkikas müüakse kaasa küll marinaadis liha(10 jevrot kg) ja kana (12 jevrot kg),jääb ja saab väga hea, seda kas Kiiult ka saab kaasa osta,seda ei tea. Tallinna inimesel väheke pikk tee ainult liha järgi sõita Viitnale . Ilusti küsides saab seda punast kastet ka kaasa.
Rakverest saab osta Araratist liha kaasa kodus tegemiseks(kana ja siga mõlemad 9,5 jevrot kg).
Rakverest saab osta Araratist liha kaasa kodus tegemiseks(kana ja siga mõlemad 9,5 jevrot kg).
-
- Huviline
- Postitusi: 1358
- Liitunud: 19.12.2008 16:59 40
- Peamine sõiduk: BMW 328i e46,BMW 320iT 46
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Peale grillilt võtmist panete liha ikka potti nii 10minutiks?
- Oliver.L
- Klubiliige
- Postitusi: 3011
- Liitunud: 31.10.2014 19:44 58
- Peamine sõiduk: BMW F31 320d '14
- Asukoht: Tallinn
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Golden.
- TiitR
- Huviline
- Postitusi: 6439
- Liitunud: 24.05.2006 19:16 00
- Peamine sõiduk: E70 xDrive30d
- Asukoht: Tartumaa + Ida-Viru
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Teema jätkuks....
Enne: E30-1,8i/2,5i/2,4d, E34-2,4tda/2,5tds, E36-2,5td, E39-3,0d/3,0da, 2xE60-3,0da, E70 3.0sd M-pakett
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
Nüüd: ´12a. VW Passat 2.0 tdi DSG;´09 E70 3.0d M-pakett, ´85a. VAZ 21063, ´05a. Škoda Octavia 2.0 tdi DSG
-
- Huviline
- Postitusi: 1358
- Liitunud: 19.12.2008 16:59 40
- Peamine sõiduk: BMW 328i e46,BMW 320iT 46
Re: kuidas grillida šašlõkki?
Väga meeldib,aaaaaa,sa küsisid hoopis ahju kohta