Auto parandamine enda osadega
Auto parandamine enda osadega
Hei, oli plaanis vahetada 530’l mõned jupid (tööd jagub, võin öelda). Inimene, kes pidi seda tegema, tal pole aega ja sept lõpus saab yv läbi. Kuna osad on olemas ja endal parandamise võimalus puudub, siis tahan leida kohta, kus tehtaks asi ära minu juppidega. Asukoht Tallinn.
Ps. Ma olen naine, niiet palun mitte turri karata, olen võhik sel alal.
Ps. Ma olen naine, niiet palun mitte turri karata, olen võhik sel alal.
Re: Auto parandamine enda osadega
Iga normaalne koht võtab oma juppidega. Kui ei võta on huiarid nagunii nagu näiteks carstop.
- 6Tenz
- Huviline
- Peamine sõiduk: e92 330d
Tunni hind lihtsalt kallim üldiselt kui oma osadega lähed.
Kliendi jupid võivad töö kordi tülikamaks teha.
Midagi on vale, siis peab hakkama uurim, et kas klient tahab ise õige asja otsida või töökoda. Keset tööd otsida uusi juppe tähendab võimalikku meeletut ajakulu, nii kliendile kui remondikohale.
Kliendiga ei tea kunagi kui pädev ta on, et õige asi leida. Eriti kui me ei räägi Eesti kõige levinuma auto piduriklotsidest või õlifiltrist. Elu on näidanud, et 75% juhtudel kui klient on autoremondi "juures"(otsib jupid, vb õpetab ka vms) on asi eos piiksus.
Ennetades probleeme minu vastuses:
Jah, ma töötan autoremondis.
Ei, ma ei ole seotud carstopiga.
TEL 57703395
-
- Huviline
- Peamine sõiduk: BMW 328i e46,BMW 320iT 46
Asukoht,kus kandis ise asud ei teeks ka paha teada
50+ aastased juhid on seal tööl.
- m2x
- Huviline
- Peamine sõiduk: E39 530d Touring
Mul korralikku garaazi küll pole, aga "korralik" kuurialune ja teen ka kõik ise peale sillastendi ja esiklaasivahetuse. Saan täitsa aru sellest, kui teenindus ei taha kliendi juppi, ei taha anda tööle garantiid või küsib rohkem raha. Pole küll palju juhtunud, aga ca 12 aastaga on tulnud mõned korrad ette, kus auto on pukkide peal, laiali ja tellitud jupp ei sobi/on defektne/midagi on puudu. Kes vastutab? Mina. Defektse jupi ajasin ise garantiis välja, aga puudu? Ei sobi? Ütle seda töökojas kliendile- tuleb jutt vastu, et te üritate rohkem raha saada, sest mina tõin asjad. Või et ise lõhkusite ära, mina tõin terve asja. Vb on üks klient sajast selline, aga kui töökojast käib läbi 5 autot päevas (täiesti arbitraarne number), siis saad iga kuu mingi jama kaela. Mõnes mõttes on kliendile endale kasulikum ka ise mitte jännata- viid kohale, tehke ära ja kui mingi jama on, siis ise vastutate algusest lõpuni. Eks see ilmselt vähe lihtsustatud ja idealistlik arusaam mul on, aga omadest kogemustest- nii palju võib juhtuda ja tavaliselt keegi ei taha vastutada. Mina saan ise aru, et läks viltu, töökojas mehaanik saab ka aru, et läks viltu ja neil on omad mehhanismid, kuidas need asjad lahendada. Pane sinna ahelasse klient vahele ja elu võib kiiresti suht vürtsikaks minna.
Või kui veel idealistlikumaks minna... Paberid, paberid, paberid... Kõik paberile kirja. Tuli klient, andis varuosad, tahtis ära teha need tööd, saab aru, et tingimused on sellised, kui midagi muud juhtub,vastutab see ja too, allkiri alla ja tuld. A kes seda teha jõuab...